• Carl Christian Strømberg

Lindeberg Sykehjem fremstår i ny drakt: Valgte solceller på fasade og tak


Solcellespesialisten i Fredrikstad har fått ansvaret for å montere solceller på tak, fasade og pergola på det nye Lindeberg Sykehjem i Oslo, som nå er under oppføring. I prosjektet skal det benyttes markedets råeste solcellepaneler fra SunPower.Lindeberg Sykehjem i Oslo bygges nå opp fra grunnen av med moderne og fremtidsrettede bygnings- og energiløsninger. Oslo kommune har satt som krav at årlig energiproduksjon fra solceller skal tilfredsstille kravene i BREEAM standarden.

Solcellespesialisten har bistått totalentreprenør Skanska med energiberegninger fra solceller. – Vi har prosjektert solcelleanlegget til både tak, fasade og pergola, sier prosjektleder Ulrik Rør.Markedets råeste solcellepaneler

Ulrik kan fortelle at montering av solceller på tak, fasade og pergola starter i begynnelsen av september og vil pågå ut første kvartal 2021. – På tak leverer vi de råeste solcellepanelene fra SunPower modell Maxeon 3 – 400 Watt. Det skal også monteres 240 SunPower paneler på fasade og 40 pergola paneler. Solcellepanelene vil årlig produsere 340 000 kWh energi med en virkningsgrad på 22,6 prosent, forteller Rør til slutt.


108 views0 comments

Recent Posts

See All